Nexø havn

3.5
Gennemsnit: 3.5 (2 stemmer)
Sdr. Hammer 2D
Nexø 3730
Danmark
55° 3' 46.3932" N, 15° 8' 7.1664" E

Nexø havn er placeret på Bornholms østkyst. Der har været anløbsplads i Nexø siden 1660, dog kun i form af et par enkelte moler ud i havet. En egentlig havn blev først etableret i 1860, og den sidste havneudvidelse blev foretaget i 1980. I 1980erne var Nexø Havn Danmarks 4. største havn. Havnen er primært en trafikhavn for færgedrift og fiskeri, dog med undtagelse i sommermånederne, hvor man, som lystsejler, kan benytte havnen.

Den gamle havn samt vestkajen i 1. bassin er reserveret til lystsejlere i sommermånederne, og havnen byder omkring 60 gæstepladser.  Havnen byder på moderne faciliteter.

Der er fine busforbindelser fra Nexø til resten af Bornholm.

Seværdigheder

Lige ved havnen ligger 2 af byens museer, hvor der blandt andet kan opleves skiftende udstillinger om fiskeri og søfart, samt den bornholmske jernbane. Der var jernbane fra Nexø til Rønne indtil 1968.

Et udflugtsmål kunne være paradisbakkerne, der er en del af Almindingen, der er et stort privatejet skovområde. Paradisbakkerne byder på mange vandrestier, hvor man kan gå på opdagelse i naturen.

Martin Andersen Nexø barndomshjem er indrettet til mindestue om forfatteren. Martin Andersen Nexø blev født på Christianshavn, men voksede op i Nexø. Mange af hans værker tager udgangspunkt i folk fra Bornholm. Martin Andersen Nexøs populæreste romaner er Ditte Menneskebarn og Pelle Eroberen. Mindestuen holder til på adressen Ferskesøstræde 36 i Nexø. Der er lukket på mandage.

Annonce