Odense Havn

3.25
Gennemsnit: 3.3 (4 stemmer)
Londongade 1
Odense 5000
Danmark
55° 24' 37.1592" N, 10° 22' 42.69" E

File 9094

Odense havn er placeret i bunden af Odense Fjord, og er oprindeligt en kanalhavn. Havnen er en stor industri og handelshavn, og der er få pladser til lystsejlere. Der er en lille motorbådshavn, der er 4,8 meter bred og 4 meter høj, hvor motorbåde er velkommen. Der er internet (Sealink) overalt i havnen.

Odense er den største by på Fyn, den rummer mange ældre bygninger og bindingsværkshuse.

Sejl- og motorbådsklubben Frem har hjemhavn i Odense havn.

Seværdigheder

Skt. Knuds kirke er Odenses domkirke. Kirken regnes for at være Danmarks mest imponerende gotiske bygningsværk. Sct. Knuds kirke blev bygget i 1300-tallet, og kirken er navngivet efter den danske konge Knud den Hellige, der blev blodigt myrdet i Odense i 1086. Knud den Helliges skelet kan ses i kirkens krypt sammen med kongerne Hans og Christian II, der også er begravet i kirken.

Hans Christian Andersen blev født i Odense, og det er muligt at besøg museet H.C. Andersens hus. Museet bydet på et grundigt indblik i personen, forfatteren og digteren H.C. Andersen og hans liv. Museet har også mange af hans papirklip og tegninger. Museet har åbent fra tirsdag til søndag.

Odense Zoo byder på alverdens dyr, og er bestemt et besøg værd. En god idé er at planlægge besøget, så man får fodringen af dyrene med.

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Jans billede

Følgende er med i frihavns-ordningen i Odense: Bådklubben Frem - Odense Motorbådsklub - Odense Sejlklub - Odense Yachtklub - Sejlklubben Fjorden.

Michael Skovbons billede

Dette er en fin havn at komme i, Henning står klar til at modtage gæstesejlere i Frem og ved den kommunale bådebro i midterbassinet og yder så meget vejeldning og turistinformation som muligt, det er meget store pladser vi har, broer i 3 højder, hvis man lægger til ved den kommunale bro har man kun 20 min. gang til centrum, 5-10 min til indkøbsgade. Man skal være opmærksom på at vi har fået en bro over kanalen, se info på Danske Havnelods. Havnefoged i Frem Henning tlf. 28562456                                                                      http://www.odenselystbaadehavne.dk

Finn Johannsens billede

Bådklubben Frem, en hyggelig og gæstfri klub med fine faciliteter som vi har besøgt flere gange og kommer gerne igen.

Finn Johannsens billede

4 gode krabber til Bådklubben Frem !

wsjs billede

BEMÆRK: Området ved Frems broer aflåses om aftenen (efter kl. 18), hvilket man åbenbart ikke mener det på nogen måde er nødvendigt at oplyse gæstesejlere om!!!!angry

Så kan man så efter en gåtur i Odense stå uden for en låst port og ikke kunne komme ind til sin båd!crying

Det giver så overhovedet ingen mening, når man næste morgen, i dagslys, finder ud af man bare kan løfte palen på den ene port og lukke den op!enlightened Det kan de fleste med ureele hensigter nok også finde ud af!no

Annonce