Skive Søsportshavn

4.5
Gennemsnit: 4.5 (4 stemmer)
Strandvejen 26
Skive 7800
Danmark
56° 34' 30.432" N, 9° 3' 10.71" E

Skive Søsportshavn er placeret inderst i Skive Fjord, der er en del af Limfjorden. Havnen ligger godt i læ grundet Krabbesholm skov. Der er cirka 1,5 kilometer indtil centrum af Skive.

Skive Søsportshavn fik i 2008 ny servicebygning med havnekontor, bade – og toiletfaciliteter samt køkken og opholdsrum med TV og internetadgang. I servicebygninger findes der vaskemaskiner og tørretumbler, betales med TallyCard, der trækkes i automat, hvor der også betales havnepenge. Servicebygningen er sammenbygget med det nye Hotel Strandtangen.

Der ligger en A Herreford Beefstouw restaurant lige ved havnen, hvor man spiser godt.

Skive Sejlklub har hjemhavn i Skive Søsportshavn.

Seværdigheder

Skive Ny Kunstmuseum er beliggende på Havnevej 14. Skive Kunstmuseums samling er bredt anlagt og dækker kunst fra midten af 1800-tallet til i dag. Museet har skiftende udstillinger.

Mønsted Kalkgruber er verdens største kalkgruber. Gruber er et nordisk ord for mine. I gruberne er der mere end 60 kilometer gange under jorden. Gangene findes i flere niveauer. Nogle gange er så store som domkirker, og i andre kan en voksen mand ikke gå oprejst. Hele året rundt er der en temperatur på kun 8 grader i grubberne. Det er derfor en god idé at medbringe varmt tøj. I selve gruberne kan man også se et multimedieshow, der fortæller om kalkens historie. I det nyrenoverede kalkværk kan man se film og udstilling om kalkværket og kalkbrydningens historie.

På Værftet i sydhavnen, ca. 0.5NM syd for havnen kan der tankes diesel, og her findes også en bådudstyrsbutik

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Michael B. Andersens billede

Flot og god havn og masser af plads - ihvertfald her i efterårsferien

Vi fandt dog ikke mulighed for at tanke diesel?

Derimod ligger der en A Hereford lige ved havnen

Trine Søes billede

Hej Michael

Jeg har opdateret havnen, så diesel er fjernet fra listen over faciliteter. Husk at du selv kan tilføje og ændre i de forskellige havne her på Sejlnet. Blot klik på den lille gule blyant ud for havnens navn (øverst oppe).

Ændringerne skal dog lige godkendes før de vises, så vi er sikker på, at der ikke skrives spam eller volapyk.

Tak for dine rettelser.

Trine

Annonce