Skærm om læ?

Allan Stenders billede
0
Din bedømmelse: Ingen

Kunne godt tænke mig en løsning om læ, hvor jeg kan se hvor vi sejler, lidt ala en plotter. Jeg har netværk om bord, så den er tilsluttet min primære plotter. Nogen forslag?

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Niels Johnsens billede

Køb dig en tablet har kørt med tablet navigation nu i 3 år virker altid og meget større skærm til meget billiger pris og man kan tage den med over alt også fra borde og så kan den bruges til alle de andre ting som en sådan kan du kan også bare bruge en smartphone til det og navionic navgations program fås til alle tablets og smartphones med Android styre system (kun tablets og smartphones med inbygget gps virker Smile )

Erik Lundbyes billede

Allan, du kan bruge dit fjernsyn, en pc eller en tablet. Hvor stort og hvordan vil du have det til at se ud. Skal det vises på Google earth, på et søkort eller et landkort ? Intet er umuligt. Du kan få vist alle nmea data hvis du har lyst og i nærheden af land alt hvad der er på nettet også.
Hvis du blot vil se hvor du sejler kan du sætte nogle kameraer op og så vise hvad de ser nedenunder, men jeg går ud fra at det ikke var for at holde behørigt udkig nedenunder.
P.S. Læste lige dit spørgsmål igen, det du efterspørger er en slaveskærm til din plotter. Det er let nok men forholdsvis dyrt, da man tit har noget andet skrammel der kan bruges.

Niels Johnsens billede

En tablet med navigation (Navionics) kan skaffes for ca 1200 kr og med en hardbox ( ca 250 kr ) er den også vandtæt og kan tages med ud, og så er der en masse andre sejl relaterede programmer til tablets som kan hentes for en billig penge som gør tingene lidt lettere når man sejler, en pc løsning er ikke optimal da den dårligt tåler fugt og har en ret kort batteri tid. Der er en god grund til at man bruger tablets over alt i sejlsport i dag.

Lars Helboes billede

Hej Allan.

Vi sejler selv med plotter i cockpittet og evt. en iPad med Isailor om læ.
Kortet på Isailor er bedre opdateret end plotteren!

Vi er mere begejstret for 2 separate systemer.

I øvrigt har jeg en billig Raymarine plotter med kort til salg (hvis det er sådan en løsning du gerne vil bruge).

Allan Stenders billede

Hej Lars. Det lyder ikke værst. Hvad er det for en model, og gad vide om den kan sammen med mit NX2 netværk?

Lars Helboes billede

Jeg ved ikke om den kan sammen med dit netværk, men det er en Raymarine 435 I.

Allan Stenders billede

Hvor gammelt er kortet og hvad skal den koste?

Lars Helboes billede

Jeg sender lige en privat besked til dig senere Allan.

Erik Lundbyes billede

En Raymarine 435i kan kun bruge raymarines net og tale via NMEA183. Men det er en plotter med egen GPS så du har ikke brug for noget net.
Men hvad er det du vil ? Vil du have noget der svarer til en plotter nedenunder så du kan se hvor du er, eller vil du kommunikere med din plotter ovenpå så du kan lave waypoints og ruter på denne ?

Allan Stenders billede

Helst begge dele, dog er det ok at den kun viser hvor vi er.

Erik Lundbyes billede

Hvis du vil begge dele skal du have en slaveskærm til din plotter, jeg kender ikke din men vil tro en forhandler kan hjælpe dig. Jo større skærm jo dyrere er det.

Til blot at vise hvor du er, er en iPad fin men alt der kan navigeres efter kan jo så bruges.

Allan Stenders billede

Jeg har en Garmin 192C

Annonce